Bereikbaarheid

  • Home
  • Bereikbaarheid

Ligging

Opwijk is gelegen in Vlaams-Brabant op de as Aalst - Vilvoorde en Dendermonde – Asse. Grote steden met verschillende winkelcentra, instellingen en industriezones, goed voor de tewerkstellingsmogelijkheden van onze leerlingen. In onze regio zijn de secundaire scholen goed vertegenwoordigd, zowel BSO, TSO als ASO. In Opwijk zijn er 2 BuSO - scholen. (Op gemeentelijk vlak voor de harde sector en onze school voor de zachte sector)

Bereikbaarheid

De leerlingen kunnen genieten van georganiseerd leerlingenvervoer.

Binnen het rekruteringsgebied van de school is het leerlingenvervoer gratis. De leerlingen van het 1e, 2e en 3e jaar kunnen opgehaald worden met de schoolbus.

De leerlingen van het 4e en 5e jaar en de leerlingen van de Alternerende Beroepsopleiding krijgen een gratis abonnement voor het openbaar vervoer. Leerlingen van buiten het rekruteringsgebied hebben toch recht op gratis leerlingenvervoer indien ze ingeschreven zijn vanaf het observatiejaar. Dit recht vervalt indien de leerling verhuist buiten het rekruteringsgebied. Dan geldt het gratis leerlingenvervoer slechts tot het einde van het schooljaar.

De leerlingen die buiten het rekruteringsgebied vallen, kunnen bij ons naar school gaan, maar vallen onder de reglementering van het openbaar vervoer.

De school is eveneens goed bereikbaar met het openbaar vervoer : Buslijnen: Lijn 23 ( Dendermonde – Opwijk - Asse) en lijn 41 (Aalst – Opwijk - Londerzeel) Bushalte aan de school. Trein: lijn Brussel – Opwijk - Dendermonde. Het station is op 5 minuten wandelafstand van de school.