Inschrijvingen schooljaar 2024-2025 vanaf 1 maart 2024 Aanmelden
kwalificatiefase
integratiefase

Medewerker spoelkeuken *

In het domein voeding en horeca kunnen de leerlingen kiezen voor de afstudeerrichting medewerker spoelkeuken.
Tijdens de kwalificatiefase en de integratiefase of alternerende beroepsopleiding, werken de leerlingen toe naar een of meerdere getuigschriften.


* Deze opleiding kan ook als duale opleiding gevolgd worden.

Aangeleerde
activiteiten

In het structuuronderdeel medewerker spoelkeuken leert men de vaat organiseren en reinigen; de werkpost, het keukengerei en de keukenuitrusting reinigen en schoonmaken in een horecabedrijf of grootkeuken volgens de regels van de hygiëne en voedselveiligheid en de kwaliteitsvereisten van het bedrijf.

Volgende competenties worden aangeleerd:

    • organiseert de vaat
    • wast af
    • droogt het vaatwerk, het glaswerk, het keukengerei af en bergt het op
    • reinigt en maakt de werkpost, het keukengerei en de keukenuitrusting schoon
    • bedient en onderhoudt een industriële vaatwasmachine
    • helpt bij het inventariseren van het vaatwerk
    • volgt de voorraad van afwasproducten en -materiaal op
    • werkt in teamverband
    • werkt met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn
    • werkt volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid
    • werkt ergonomisch en duurzaam
    • organiseert zijn werkplek veilig en ordelijk rekening houdend met een logische werkvolgorde
    • organiseert het materiaal
    • voert werkzaamheden uit volgens planning en instructies en houdt de werkadministratie bij

Tewerkstelling

Het beroep wordt uitgeoefend in diverse horecabedrijven (restaurants, ondernemings- of gemeenschapsrestaurants/grootkeuken, selfservice, mobiele restauratie ...)

Geïnteresseerd in deze opleiding?

Glansrijk school: spoelkeuken, experts in actie

Onze
Domeinen

Maatschappij & welzijn

Waar persoonlijke behoeften en maatschappij elkaar ontmoeten.


Onze afstudeerrichtingen:

Economie & organisatie

Toegankelijke trajecten die elke ambitie naar succes leiden.


Onze afstudeerrichtingen:

Voeding & horeca

Inclusieve opleidingen op maat voor élke culinaire droom.

Onze afstudeerrichtingen: