Keukenmedewerker

  • Home
  • Keukenmedewerker

Keukenmedewerker



Wat zijn de verantwoordelijkheden van een keukenmedewerker?

 

  • Ontvangt en controleert geleverde goederen
  • Slaat geleverde goederen in een koelkamer of voorraadkamer op
  • Voert voorbereidende werkzaamheden voor de bereidingen uit
  • Wast, maakt schoon en versnijdt groenten en fruit
  • Bereidt hapjes, garnituren, sauzen, soepen, voorgerechten, salades, deegwaren, rijstgerechten, aardappelbereidingen,  zuivelbereidingen en nagerechten
  • Dresseert het bord
  • Zet het buffet klaar
  • Verpakt en etiketteert bereidingen en producten correct
  • Bergt producten en bereidingen correct op in de koelkamer of in de voorraadkamer
  • Stelt maaltijdpakketten samen
  • Zorgt voor een veilige, hygiënische en opgeruimde werkplek en materialen
  • Werkt in teamverband
  • Werkt kostenbewust met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn
  • Werkt volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid

 

Tewerkstelling

Keuken in woonzorgcentrum, ziekenhuis, groot bedrijf,…

 

Opleidingsfase

Kwalificatiefase

 

MAI beroepenkiezer

Op basis van de onderstaande onderwijskiezer kan u in enkele klikken bekijken hoe uw toekomst er kan uitzien op het MAI.