
2e jaar B-stroom
Lessentabel

Basisoptie
Voeding &
Horeca
Krachtlijnen leerplan
De eigenschappen van vaakgebruikte hulpmiddelen en grondstoffen in voeding en horeca verkennen.
Basistechnieken toepassen in voeding en horeca.
Inzicht krijgen in evenwichtige, eerlijke en duurzame voeding.
Sociale en communicatieve vaardigheden toepassen in verschillende situaties.
Kennismaken met aspecten van contexten waarin voeding en horeca een belangrijke rol spelen.
Basisoptie
Economie &
Organisatie
Krachtlijnen leerplan
Reflecteren vanuit het perspectief van de consument over de economisch maatschappelijke actualiteit.
De wereld van de onderneming en de overheid verkennen.
Ondernemingszin ontwikkelen.
Inzicht verwerven in en reflecteren over de impact van de data-economie.
Ontwikkelen van digitale vaardigheden binnen een economische context
Basisoptie
STEM-technieken
optie land- en
tuinbouw
Krachtlijnen leerplan
Technische systemen realiseren en digitale vaardigheden toepassen.
Eigenschappen van materialen en producten ontdekken.
Gereedschappen, machines en toestellen duurzaam en volgens veiligheidsinstructies gebruiken.
De relatie tussen de verschillende vakgebieden en STEM ontdekken.