Medewerker fastfood*
In het domein voeding en horeca kunnen de leerlingen kiezen voor de afstudeerrichting medewerker fastfood.
Tijdens de kwalificatiefase en de integratiefase of alternerende beroepsopleiding, werken de leerlingen toe naar een of meerdere getuigschriften.
* Deze opleiding kan ook als duale opleiding gevolgd worden.
Aangeleerde
activiteiten
In het structuuronderdeel medewerker fastfood leert men eenvoudige koude en warme (fastfood)gerechten bereiden of samenstellen en staat in voor de verkoop, de bediening of de bezorging van deze producten, teneinde een snelle, correcte en kwaliteitsvolle service te bieden aan de gast.
Volgende competenties worden aangeleerd:
- Voert de voorbereidende werkzaamheden uit voor de basisbereidingen
- past basisbereidingstechnieken toe voor het samenstellen van eenvoudige warme en koude gerechten, belegde broodjes, salades, frietjes, gefrituurde gerechten, hamburger, pizza's, pasta's, desserts, ijs of pannenkoeken
- past basisdresseertechnieken toe
- zet de toonbank klaar
- verpakt en etiketteert de bereidingen en producten en slaat ze op
- wast af
- ontvangt de gast volgens de regels van de gastvriendelijkheid
- bedient de gast
- houdt de zaal proper en op orde
- ontvangt betalingen
- Werkt in teamverband
- werkt met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn
- werkt volgens de regels van hygiëne en voedselveiligheid
- werkt ergonomisch en duurzaam
- organiseert zijn werkplek veilig en ordelijk rekening houdend met een logische werkvolgorde
- maakt het werkplek, het keukenmateriaal en de ruimte hygiënisch schoon
- organiseert het materiaal
- voert werkzaamheden uit volgens planning en instructies en houdt de werkadministratie bij
- handelt integer
Tewerkstelling
Het beroep wordt uitgeoefend in diverse horecabedrijven
Geïnteresseerd in deze opleiding?
Snel, gemakkelijk, services: onze fastfoodpassie, jouw tevredenheid.
Onze
Domeinen
Maatschappij & welzijn
Waar persoonlijke behoeften en maatschappij elkaar ontmoeten.
Onze afstudeerrichtingen:
Economie & organisatie
Toegankelijke trajecten die elke ambitie naar succes leiden.
Onze afstudeerrichtingen:
Voeding & horeca
Inclusieve opleidingen op maat voor élke culinaire droom.
Onze afstudeerrichtingen: