Sterrenschool info

Het MAI: een 5-sterrenschool!

Eind vorig schooljaar 2012-2013 is het idee ontstaan om van onze school een kwaliteitsvolle 5-sterrenschool te maken.
De bedoeling is om rond 5 verschillende thema’s als school samen te werken. De leerlingen werken niet binnen hun eigen klas, maar naar hun kunnen en interesse gemengd in een groepje. Ze moeten leren om voor elkaar, de school en de schoolomgeving te zorgen. Elke uitdaging kan beloond worden met een ster.

Deze ster zal uitgereikt worden door een gekend iemand die nauw verwant is met het project. De 5 sterren hopen we einde juni binnen te halen en zo fier te zijn op de eerste ‘5 sterrenschool’ in België.
Ons project wordt ondersteund door vele sympathiserende en plaatselijke handelaars.


De 5-sterren:

Nette schoolster: Onze school en omgeving willen we blijvend netjes houden. Aan de hand van een checklist moest elke klas, dagelijks zijn klas en omgeving netjes houden. De eerste ster is inmiddels uitgereikt door onze Schepen van Leefmilieu, Inez De Coninck.

GOK ster: We gaan met onze leerlingen een MAI vaktaalboek maken. Hiervoor wordt een APP ontwikkeld en gelinkt aan onze website. Iedereen zal onze vaktaal kunnen downloaden en actief mee kunnen aan de slag gaan. De GOK ster zal worden uitgereikt door de directeur van de BLO MOZA-IK, Ludwig Van Den Broeck .

Creatieve ster:Tijdens onze pedagogische uitstap naar Gent zijn we op het idee te komen in onze school méér rond Kunst te werken. We gaan in samenwerking met onze BuSO-partner ’t Schoolhuis parasols in de vorm van paddenstoelen maken uit recyclagemateriaal. Deze krijgen onze MAI-speelplaats een vaste plaats.

Gezonde ster: Onze school werkt een héél jaar lang rond gezondheid en milieu op school. Tijd om eens iets te doen voor onze schoolomgeving. Samen met de steun van de Gemeente en Natuurpunt gaan we onze ‘koesterburen’ de wilde bijen gelukkig maken. Eric Roelands van de Gemeente Opwijk gaat ons hierin begeleiden. Wilde bijen prikken niet en zijn hoogst noodzakelijk voor de natuur. Op de bloemenweide van het  Spechteshof, gaan we voor deze diertjes – een bijenhotel maken. Wij gaan dan ook aan Eric Roelands, milieuambtenaar van Opwijk  vragen, om deze gezonde ster te komen schilderen.

Sportieve ster: Op 16 juni 2014 fietsen we met  30 leerlingen die zich hebben ingeschreven voor een ‘start to bike’ , 100 km op 1 dag. De trainingen zijn alvast goed verlopen. Deze laatste en 5de ster zal hopelijk geschilderd worden door Arno uit het ABO jaar en Fatjona uit het observatiejaar. 2 sportieve  leerlingen van ons MAI.

 

Sponsors

Proton Products Europe